Corona spelen

Aangezien we in deze Corona tijden geen chiro kunnen geven probeert de leiding voor elke zondag toch een spel voor te bereiden dat van thuis uit gespeeld kan worden. Hier vind je al deze spelen / challenges terug!


17 mei


10 mei

Dag leden en ouders

Morgen is het weer zondag, dus hebben wij weer een leuke chiro-activiteit voorbereid. Aangezien jullie al een paar weken niet meer naar school zijn geweest, willen wij checken of jullie nog wel slim genoeg zijn. We hebben een Chiroquiz opgesteld met vragen die zowel jong als oud zouden kunnen weten. Durf jij de strijd aan te gaan tegen je chirovrienden? 

Morgen (10/5) om 14u zal leider René de quiz live presenteren op het YouTube-kanaal van Chiro Holsbeek-Dorp. Om deel te nemen heb je best twee schermen (eentje om de livestream op te volgen en eentje om op te antwoorden). We zullen werken met de site Kahoot.it, waar je de code moet ingeven die René morgen met je zal delen. Als je problemen ervaart, kun je via het YouTube-kanaal met ons chatten. We denken dat de quiz ongeveer drie kwartier zal duren. Probeer zeker op tijd te zijn zodat je geen vragen mist.

Hopelijk tot morgen en alvast veel succes!
De leiding

Link naar ons YouTube-kanaal:
https://www.youtube.com/channel/UCNkmPmEaZInyoqEMwXyrwWg


3 mei

Hey iedereen, zoals de meesten onder jullie wel weten zou het normaal gezien dit weekend Dragon Run zijn! Maar door de huidige omstandigheden zullen jullie nu thuis ridder moeten wezen en de Dragon Run @ home moeten voltooien. Het is dus een voorbereiding op de Dragon Run van volgend jaar. 😉

Via deze link kan je de speluitleg downloaden en via deze link kan je het spelbord downloaden.

Veel plezier,
De leidingsploeg


26 april

Tropical Party is spijtig genoeg verplaatst naar 26 september, maar we houden deze zondag een pre-party!

Alvast veel dansplezier! Jullie mogen altijd filmpjes of foto’s in je tropical outfit doorsturen zodat we kunnen zien wie het beste feestje heeft gehad!

Stappenplan:
1. Versier je tuin / eetkamer in de sfeer van Tropical Party.
2. Verkleed jezelf in thema.
3. Maak een lekkere mocktail. Als je geen inspiratie hebt, kan je op de volgende sites voorbeelden vinden. Maar hoe creatiever je zelf bent hoe leuker het resultaat! www.hieppp.nl
4. Bij de mocktail kan je iets lekker maken zodat je samen kan picknicken of vier uren.
5. Nu kan het feestje pas echt beginnen! Hieronder vind je de lijst met de verschillende kampdansen en andere toffe meezingers. Dans vrolijk mee en veel plezier !!! YouTube playlist
6. Enkele spelletjes die je kan doen tijdens het feestje: de limbo, ninja en blad-steen-schaar tornooi. Of je kan ook altijd je eigen bandje opstarten! Pak je instrumenten erbij of gewoon wat potten, pannen en/of emmers klinken zeker even mooi.

Stay safe en brand veel kaarsjes voor kamp!


19 april

We spelen een spel vandaag! Om te zorgen dat jullie van het weer genieten en de Chiro niet vergeten, hebben wij een fotozoektocht opgesteld. In bijlage zien jullie enkele foto’s van plaatsen in en rond het dorp. Aan jullie om uit te zoeken waar deze foto’s genomen zijn, en erop uit te trekken. Om het groepsgevoel wat te stimuleren is er bij elke locatie een teambuilding opdracht, die je natuurlijk alleen met je gezin uitvoert. Neem alvast zeker krijt mee. We hebben hierbij rekening gehouden met de maatregelen, zo moeten jullie nooit iets aanraken dat niet van jullie is. Daarnaast willen we jullie vragen om op een veilige afstand te wachten wanneer jullie zien dat er een ander gezin bij een opdracht staat. 

Als je echt niet weet waar de foto genomen is kan je ook op de link bij de plaatsen klikken, maar echte avonturiers kunnen het zonder.  ?

Alvast veel zoekplezier!

Stay safe en brand veel kaarsjes voor kamp!

De leidingsploeg


5 April

Voor morgen (5 april) heeft de leiding een leuke (Corona-veilige!) tocht gemaakt door Holsbeek-Dorp, JOEPIE!
In het dorp zijn er 13 opdrachten verspreid, geschikt voor alle leeftijden. Doe je chirokledij aan, trek er met het gezin op uit, zoek de opdrachten en voer ze uit!
Pret en plezier gegarandeerd, een wandeling in de zon, wat lichaamsbeweging, wat wilt een mens nog meer?

We hebben allemaal opdrachtjes bedacht waarvoor je niets moet aanraken, geen besmettingsgevaar dus. Houd wel afstand bij het zien van andere deelnemers, enkel zwaaien vanuit de verte is toegestaan!

Via deze link kun je het invulformulier afdrukken, deze heb je nodig om de tocht te kunnen volbrengen! Vanaf morgen 11u kun je de tocht doen, maar we zullen de opdrachten tot maandag avond laten hangen.

Veel succes en veel plezier!
Groetjes, De leiding


29 Maart

Chiro Holsbeek-Dorp presenteert: Chirobrieven.

Schrijf drie brieven naar jouw (beste) Chirovrienden, deze moeten dan op hun beurt drie brieven naar andere Chiromaatjes sturen. Zo onstaat er een kettingreactie van Chirobrieven.

Schrijf alvast dit bij elke brief die jij opstuurt: “Stuur een kaartje, knutselwerkje, tekening… naar 3 chirovrienden! Zo kunnen we samen het Chiro Holsbeek-Dorp vuur brandende houden! Meer info op onze facebook, instagram en mail. Hopelijk tot snel!”

Belangrijk: hou je goed aan de regels die door de overheid werden opgesteld. Ga jij jouw brieven verspreiden naar jouw Chirovriendjes, doe dit dan alleen of met jouw ouders. Kom je onderweg iemand van de Chiro tegen, hou dan zeker 2 meter afstand van elkaar. Heb jij een brief ontvangen? Was dan nog snel een keertje jouw handen.


22 Maart

Deze zondag dagen wij, de leiding, jullie uit. Kunnen jullie volgende challenges beter dan de leiding? Laat dan zeker van je horen via onze instagram, facebook of mail. 
Challenges

  • Maak een hoger DVD-huis dan Lina
  • Doe langer handstand dan Casper
  • Hou langer 3 ballonnen in de lucht dan Charlotte
  • Hang meer wasknijpers aan je gezicht dan Willem 
  • Jongleer meer dan Jef met een WC-rol
  • Doe meer bottle-flips dan Wout binnen de 30 seconden
  • Maak een coolere dominobaan dan Senne (met alles wat je vindt)
  • Hou langer 2 volle bussen melk met gestrekte armen vast dan Lode
  • Doe de TikTok handchallenge beter dan René
  • Vlieger verder dan Siel en haar mama

Foto’s en filmpjes van de uitdagingen vind je in volgende link: https://photos.app.goo.gl/rXP5LDPVCr71YX6W8

Dus als jij het beter/langer/grootser kan, mag je dat bewijzen in een filmpje dat je mag doorsturen naar ons of mag reageren onder het filmpje van de leiding.

The game is on!

Speelse groetjes,
De leiding


15 maart

TREK MASSAAL JULLIE CHIRO-KLEREN AAN!

Het is dan wel 3 weken geen Chiro, maar dat wilt niet zeggen dat je 3 weken niet aan Chiro moet denken!

Wij doen massaal onze Chiro-kleren aan en gaan hiermee wandelen met de hond, koken, skaten, ravotten in de tuin, chillen in de zetel…

ZO BRENGEN WE SAMEN CHIRO HOLSBEEK-DORP TOCH NOG EEN BEETJE BIJ JULLIE!

Hou morgen onze Facebookpagina goed in de gaten, want wij zijn jullie zeker nog niet vergeten!

We missen jullie ontzettend hard!
De leiding

*FLUITSIGNAAL*

Het is 14 uur, TIJD VOOR CHIRO! Of dacht je nu écht dat we deze zondag zonder Chiro gingen laten voorbij gaan?

Doe de quiz, ontdek (in de opmerkingen) welke leider of leidster van Chiro Holsbeek-Dorp jij bent en ga zijn of haar uitdaging aan!

Neem er zeker een foto van en stuur deze naar ons door!

Veel plezier en tot volgende week voor een nieuwe Chirozondag in uw kot